Ofte stilte spørsmål om mosebilder

Er mosen levende?

Nei, men den er farget og preservert slik at den beholder sine naturlige egenskaper. 

 

Hvorfor velge mosebilder som interiørartikkel? 

Mosebilder er et blikkfang i rommet og vil garantert fange oppmerksomheten! Ved å bringe ekte mose inn i hjemmet skaper du en lun og innbydende atmosfære. Mosebilder er et perfekt valg ettersom det ikke kreves vedlikehold, og den kan plasseres i alle rom, til og med rom uten naturlig sollys. De grønne mosebildene er tidløse, og passer godt inn i kombinasjon med annet interiør.

 

Hvordan tar man vare på mosebildet?

Det fine med mosebilder er at det kreves ingen vedlikehold! Det kreves verken vanning eller sollys. Faktisk så vil vanning og direkte sollys ødelegge mosens farge og form, og dette er derfor noe vi sterkt advarer om å ikke gjøre. Unngå å plassere mosebilder ved kilder med høye temperaturer slik som varmeovner og klimaanlegg. Det er fristende å kjenne på mosen med hendene, men vi anbefaler å unngå unødvendig mye berøring. Mosen er antistatisk og tiltrekker seg normalt ikke støv, men om det skulle være nødvendig kan den tørkes lett med en støvkost eller tørr mikrofiberklut. 


Hvor lenge holder mosen seg pen?

Mosen i mosebildet holder seg myk og pen i mange år, med forbehold om at den er tatt vare på slik som anbefalt, dvs. ikke vannet eller utsatt for direkte sollys over lang tid. 

 

Blir mosen uttørket og hard?

Når luftfuktigheten er under ca 40% kan mosen bli skjør og mindre myk. Når luftfuktigheten stiger, vil mosen bli myk igjen. Dette er helt naturlig og kan skje mange ganger uten at det vil ødelegge produktet. Veldig viktig at man unngår berøring hvis luftfuktigheten er lav.

 

Hvilken mose brukes i mosebildene våre?

Vi lager mosebildene våre av reinlav, pute/ballmose og flatmose.

 

Hvordan blir mosen plukket?

Mosen blir plukket for hånd. Dette foregår på en miljøvennlig måte som gjør at mosen fortsetter å vokse raskt der den blir plukket. Ingen dyr blir påvirket av dette, da rådyrene som har reinlav som en del av kostholdet, ikke oppholder seg i områdene hvor reinlaven blir plukket.

 

Har mosen en lukt?

Mosebildet har en naturlig duft, og intensiteten vil avta med tiden. Hvordan duft oppleves er veldig individuelt.

 

Vil fargen på mosen reduseres med tiden?

Mosen absorberer og avgir fuktighet fra luften, og fargen vil derfor ikke være konstant. Over lang tid vil det være mulig at noe av fargen reduseres. Om produktet er behandlet som anbefalt, vil du ikke merke noen markante fargeforandringer. Fargen som brukes er av høy kvalitet og vil i liten grad bli påvirket av sollys. Likevel anbefaler vi ikke å plassere mosebildet i direkte sollys, da fargeforandring kan oppstå. Ved berøring av produktet kan fargen smitte over på fingrene. Dette er ikke farlig, og vaskes av med vann og såpe. Vi anbefaler minst mulig berøring av mosen for å bevare dens fine form og farge lengst mulig.

 

Er det farlig om dyr får i seg mose?

Mosen inneholder ingen giftstoffer, og det er derfor ikke farlig om dyret skulle fått det i seg. 

 

Er det brannfarlig?

Nei, den er flammesikker og godkjent under europeisk standard (DIN EN 13501-1:2010:01).